Loading

Ταξίδι στη Βουδαπέστη με ξενάγηση πόλης και προαιρετική εκδρομή στα παραδουνάβια χωριά & κρουαζιέρα στον Δούναβη.

Διάρκεια:  4 Μέρες

Αναχώρηση: Κάθε Τετάρτη από Καβάλα

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα

1’μερα: ΚΑΒΑΛΑ- ΒΟΥΔΑΠΕΣTH (Ξενάγηση πόλης)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο  και με απευθείας πτήση Wizzair πετάμε με την  για το Μαργαριτάρι της Ουγγαρίας την Βουδαπέστη. Άφιξη-επιβίβαση στο λεωφορείο και ξεκινάμε την ξενάγηση μας, για να γνωρίσουμε την Πρωτεύουσα της Ουγγαρίας την Βουδαπέστη. Θα επισκεφτούμε την πλατεία Ηρώων που είναι στολισμένη με τα υπέροχα αγάλματα των Ούγγρων Βασιλέων, Θα θαυμάσουμε την λεωφόρο Andrassy με τα καλοδιατηρημένα κτίρια, την εκπληκτική Όπερα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Στεφάνου, συνεχίζοντας θα δούμε το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ το εντυπωσιακό κοινοβούλιο, και θα περάσουμε στην Βούδα από την γέφυρα των Λεόντων, οπού βρίσκεται ο λόφος των Ψαράδων, με την εκκλησιά του Αγίου Ματτια οπού (εστεφοντο οι Ούγγροι Βασιλείς ).

Στην συνεχεία θα επισκεφτούμε τον λόφο του Gellért με το άγαλμα της ελευθερίας, από οπού θα θαυμάσουμε την πανοραμική θεά της Βούδας και της Πεστης, μετάβαση στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια μας ξεκούραση, το Βράδυ ελεύθεροι. Διανυκτέρευση.

2’ μέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ( Ημέρα ελεύθερη )

Πρωινό, και στην συνεχεία μετάβαση στο κέντρο της πολης. Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας με τις υποδείξεις του αρχηγού. Χωρίς περιορισμούς, περιπλανηθείτε στους πλακόστρωτους δρόμους της οδού (Váci utca) οπού θα βρείτε κεντήματα, κεραμικά, πορσελάνες, κρύσταλλα, η να απολαύσετε τον καφέ σας στο ζαχαροπλαστείο Zserbo. Επισκεφθείτε ορισμένα άπω τα πλούσια και ενδιαφέροντα Μουσεία της πόλης. Όπως το Μουσείο καλών τεχνών, το εθνικό Μουσείο, και την Εθνική Πινακοθήκη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση, και το βράδυ σας προτείνουμε μια προαιρετική κρουαζιέρα στον ποταμό Δούναβη,για να θαυμάσετε εν πλω τα φωταγωγημένα κτίρια της πόλης ,το βράδυ ελεύθεροι.

3’ μέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ( Παραδουνάβια χωριά )

Αφού απολαύσουμε το πλούσιο πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για μια ολοήμερη εκδρομή για να γνωρίσουμε τον ιστορικό Μεσαίωνα της Ουγγαρίας και τα πανέμορφα χωριά κατά μήκος του Δούναβη. Θα περάσουμε από το μικρο και παραδοσιακό χωρίο Szentendre ( Αγ. Ανδρέα), γνωστό και σαν χωρίο των κάλων τεχνών. Θα επισκεφτούμε το μουσείο κεραμικής τέχνης, της γλύπτριας Magit Kovács την Ορθόδοξη εκκλησιά του 1752 χτισμένη από τον αρχιτέκτονα Mayerhoffer και χρόνος ελεύθερος για τις αγορε σας, οπού μπορείτε να ψωνίσετε κρύσταλλα, πορσελάνες, και πολλά αναμνηστικά δώρα. Και στη συνεχεία θα ανηφορίσουμε για το Visegrád ( παλιό διατηρητέο μεσαιωνικό κάστρο και την υπεροχή θεά.)

Συνεχίζουμε για το Εστεργκομ, την παλιά Πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, οπού θα επισκεφθούμε την εκκλησιά του Αγίου Στεφάνου και το θησαυροφυλάκιο του Ναού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση, το βράδυ σας προτείνουμε να δείπνησε σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά, τοπικούς χορούς, και τραγούδια . Διανυκτέρευση

4’ μέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (Επιστροφή στην Πόλη μας )

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδροµιο, παίρνοντας το δροµο της επιστροφής  Ένα ταξίδι στην αρχοντιά της Ευρώπης έφθασε στο τέλος του. Έχοντας αποκοµισει τις καλύτερες εντυπώσεις.

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΝΟ ΚΛΙΝΟ
4 Κάθε Τετάρτη

(10/1/18-18/3/18)

Rubin Wellness 4* 275€ 175€ 290€
Buddha Bar 5* 470 € 370 € 670 €

Οι αναγραφόμενες τιμές είναι κατά άτομο και βασισμένες με πτήσεις της Wizzair από Καβάλα και Μάρτιο από Θεσσαλονίκη

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

pipa Κλιματιζόμενα λεωφορείο του γραφείου μας .
Για όλες τις μεταφορές μετακινήσεις
pipa 3 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογή σας
pipa 3 Πρωινά σε μπούφε,
pipa Ξεναγήσεις , περιηγήσεις με ελληνόφωνο ξεναγό.
pipa Έμπειρος αρχηγός-Σύνοδος του γραφείου μας.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

pipa Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
pipa Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα.
pipa Οτι δεν αναφέρεται ρητά μέσα στο πρόγραμμα.

Η εκδρομή πραγματοποιείτε με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων.

Κρατήσεις-επικοινωνία

Top