Loading

4 Ημέρες

Οδικώς-Αεροπορικώς

Αναλυτικό Πρόγραμμα

1n Μέρα | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΙΕΝΝΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μπρατισλάβα. Άφιξη και μεταφορά στη Βιέννη. Άφιξη και θα ακολουθήσει περιήγηση στην πόλη της Βιέννης. Θα ξεκινήσουμε με την ξενάγηση στο ανάκτορο και στον κήπο του Σενμπρούν, που θεωρείται ισάξιο των Bερσαλλιών, πρώην θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας. Το έργο ολοκληρώθηκε τον 18ο αιώνα, όταν η Μαρία Θηρεσία προσέλαβε το Ν. Πακάσι. Έπειτα, θα δούμε το ανάκτορο Mπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, θα περάσουμε από τα χειμερινά ανάκτορα Χόφμπουργκ, την Όπερα, το Τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το νεοκλασικό Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο γοτθικού ρυθμού, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε, την εκπληκτική εκκλησία του Αγίου Καρόλου. Έπειτα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2n Μέρα | ΒΙΕΝΝΗ – ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε τα παραδουνάβια χωριά. Πρώτη μας στάση στο Έστεργκομ, πρώτη πρωτεύουσα του Ουγγρικού κράτους, όπου θα επισκεφθούμε το Μητροπολιτικό σταθμό του Αγίου Στεφάνου. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Βίσενγκρατ με το μεσαιωνικό κάστρο και θα καταλήξουμε στο γραφικό χωριό των καλλιτεχνών, τον Άγιο Ανδρέα, όπου μπορείτε να ψωνίσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

3η Μέρα | ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση στην πόλη που χωρίζεται από το Δούναβη, στη Bούδα και την Πέστη. Θα δούμε τη γέφυρα των Λεόντων, το πανέμορφο νησάκι της Mαργαρίτας, τη μεγαλοπρεπή πλατεία των Hρώων, τα αυτοκρατορικά ανάκτορα, τον Πύργο των Ψαράδων, την Eκκλησία του Mατίας στη Bούδα και την περιοχή των Παλατιών στην Πέστη. Θα τελειώσουμε την ξενάγηση με επίσκεψη στο λόφο του Γκέλερτ, όπου θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Nίκης, αφιερωμένο στους ήρωες του B΄ Παγκόσμιου πόλεμου. Τέλος αναχώρηση για το Βελιγράδι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

4η Μέρα | ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό. Σήμερα θα δούμε τα κατεστραμμένα ακόμη κτίρια από τον πόλεμο των νατοϊκών δυνάμεων, απέναντι στην ανίσχυρη αλλά περήφανη Σερβία, που ωστόσο οι κάτοικοι της κράτησαν 78 ολόκληρες μέρες αμυνόμενοι, το κρατικό Θέατρο, το Εθνικό και εθνολογικό μουσείο, τη Βουλή, το Δημαρχείο της πόλης και το Σερβικό Πατριαρχείο. Επίσης, δε θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε τη φυλακή, όπου οι Τούρκοι κρατούσαν αιχμάλωτο τον ήρωα της Ελληνικής επανάστασης Ρήγα Φεραίο μαζί με τους συντρόφους του. Τέλος αναχώρηση για την πόλη μας. Διέλευση συνόρων και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Το παραπάνω πρόγραμμα πραγματοποιείται και αντίστροφα.

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ LAST
MINUTE
SMART ΤΙΜΗ
ΤΙΜΗ ΠΑΙΔΙ
2-12
ΜΟΝΟ-
ΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά – Φώτα
23ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
2017
HOTELS 4*
Πρωινό 195 110 245
Φόροι & Επίναυλοι & Checkpoints: 85.00 €
Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά – Φώτα
27ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
2017
HOTELS 4*
Πρωινό 115 39 165
Φόροι & Επίναυλοι & Checkpoints: 85.00 €

ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Top