ΒΙΕΝΝΗ 4 ΗΜΕΡΕΣ LIKE A LOCAL

Απευθείας αναχώρηση από Θεσ/νικη

Αναχώρηση στης 04.10.19 Επιστροφή 07.10.19

Βιέννη. Θα την αγαπήσετε κι εσείς παράφορα, την πρωτεύουσα του μπαρόκ, της μουσικής, των Αψβούργων και της… Αυστρίας. Νοσταλγική, ρομαντική, μοντέρνα και πάντα ζωντανή στις όχθες του Γαλάζιου Δούναβη.

.

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Βιέννη, την πρωτεύουσα της Αυστρίας. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Ξεκινήστε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη του μπαρόκ και της κλασσικής μουσικής γνωρίζοντας το ιστορικό κέντρο της πόλης, τα κτίρια της όπερας και την περίφημη πλατεία του Αγίου Στεφάνου.

2η μέρα : ΒΙΕΝΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό και ξεκινάμε για την ξενάγηση της πόλης. Με τον τοπικό ξεναγό μας θα επισκεφθούμε το Σένμπρουν, θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το Μπελβεντέρε, ανάκτορο του Ευγενίου της Σαβοΐας και σήμερα γκαλερί και Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο στην περίφημη Ρίνγκ Στράσσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου) όπου θα δούμε το Ανάκτορο του Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Πανεπιστήμιο, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, την Όπερα, τους Ναούς του Καρόλου του Βορομαίου και την Φότιφ Κίρχε. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην ελληνική γειτονιά με την ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας και θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΛΙΜΝΕΣ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ)

Πρωινό και ξεκινάμε για τη γενέτειρα του Μότσαρτ, το Σάλτσμπουργκ. Μέσα από μια διαδρομή στη φύση της Βόρειας Αυστρίας κατευθυνόμαστε προς την ειδυλλιακή περιοχή των λιμνών του Σαλτσκάμπεργκουντ. Τράουνζεε, Σάνκτ Βόλφγκανγκζεε και Μόντζεε τρεις από τις λίμνες της περιοχής που συνθέτουν ένα από τα ομορφότερα τοπία της Αυστρίας. Φτάνοντας στο Σάλτσμπουργκ, και περπατώντας μέσα από τους κήπους του ανακτόρου Μίραμπελ και τον ποταμό Σάλτσαχ, φθάνουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια βλέπουμε το σπίτι που γεννήθηκε ο Μότσαρτ, το Δημαρχείο, το Ανάκτορο των Πριγκίπων Αρχιεπισκόπων, τον εντυπωσιακότατο Καθεδρικό Ναό, τα Αβαεία του Αγίου Πέτρου και των Φραγκισκανών. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφέ. Το βράδυ επιστροφή στη Βιέννη.

4η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος στο Κέντρο της Βιέννης για περίπατο ή επίσκεψη σε Μουσεία (Φυσικής Ιστορίας, Ιστορία της Τέχνης, Τετράγωνο Μουσείων, Μουσείο Θησαυρού κ.ά.). Στην συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Σημαντικό μέρος ή μνημείο κοντά στο ξενοδοχείο: Κοντά στον Mariahilferstrasse (μεγαλύτερος εμπορικός δρόμος), το κάστρο Schonnbrunn, Χόφμπουργκ, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου απέχει 7 λεπτά με το μετρό. Κοντινότερο εκθεσιακό κέντρο: Messepalatz – 8 χλμ. Κοντινότερος σταθμός / μετρό: 50μ από το Westbahnhof. Κοντινότερο Αεροδρόμιο: 20 χλμ. από το αεροδρόμιο της Βιέννης Scwechat.

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

ΜΕΡΕΣ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ
ΜΟΝΟ ΚΛΙΝΟ
4
Leonardo Hotel Vienna4*
310 €
365 €

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
 • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4****
 • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως άνω πρόγραμμα
 • Ελληνόφωνος ξεναγός στη Βιέννη
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Φόροι αεροδρομίου

Δεν περιλαμβάνονται

 • Κόστος αποσκευής: 50 €
 • Είσοδοι σε μουσεία, χώρους, ανάκτορα
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, ποτά/αναψυκτικά κλπ.
 • Ότι δεν αναφέρονται στα προσφερόμενα ή προτείνονται σαν προαιρετικά

ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message

HT TRAVEL & TOURISM